# Útmutatók

Útmutató a gépek útvesztőjében, avagy milyen PC-t válasszak?

Vissza a blogra
@Kölly László | 1 hónapja

Bizonytalan vagy a választásban, nem követed az IT trendeket? Ne aggódj, segítünk a választásban!

Találd meg azt, ami számodra megfelelő!

Sokszor merül fel a kérdés, akár az ünnepek közeledtével, akár iskolakezdéssel, vagy akár egy új munkahely választásakor, hogy milyen PC-t válasszak ahhoz, hogy minden igényemnek megfelelő legyen?

A kérdés nem csak azért nem egyszerű, mert az eszközök technológiai fejlődését nyomon követni manapság már jelentős kihívást jelent, hanem azért is, mert olyan szerteágazó a lehetőségek tárháza, hogy a bőség zavara miatt a felhasználók könnyen elveszhetnek a jobbnál jobb opciók között.

Mit, mikor és mire?

Nagyjából ez a három szó jellemzi azt, amit meg kell határoznunk akkor, ha gépet választunk manapság. Fontos kérdés először is, hogy milyen jellegű gépet választunk. Könnyedén szembe állíthatjuk egymással akár a Notebookokat, az All in One PC-ket és a klasszikus PC-ket, ha választani szeretnénk.

Nyilvánvalóan minden eszköznek megvan a maga előnye. A notebookok elvitathatatlan érdeme a hordozhatóság, az AIO PC-k előnye az egybeépített megoldás, a klasszikus PC-k előnye pedig a nyers erő és a kompromisszum mentes megoldások.

Ahogy a bejegyzés címében is írom, a fontos kérdés az eszköz választásakor az, hogy mire és mikor szeretnénk használni azt.

Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy ha hozzánk fordulnak partnereink, hogy szeretnének egy gépet venni, de igazából nem kell sok mindenre… „csak egy kis internetezésre, filmezésre, néha szerkesztenék is egy kicsit rajta, és egy kicsit játszanék is.”

Ami fontos, hogy ebben a felsorolásban, az összes tevékenység külön ársávot képvisel az eszközök terén, kis túlzással.

Elsőre tehát azt kell meghatároznod, hogy mire szeretnéd használni a gépet és milyen környezetben. Amint ez megvan, már tudunk is segíteni a megfelelő társ kiválasztásában.

Megszokás és sztereotípiák

Az előre összeállított konfigurációink között alapvetően AMD Ryzen processzorokkal ellátott gépeket ajánlunk partnereinknek. Az elmúlt években a nagy rivális Intellel szemben az AMD akkora fejlődésen ment keresztül, hogy mind játékra, mind professzionális munkavégzésre nyugodt szívvel ajánljuk, mert ár érték arányban maximálisan kielégítik a jelenlegi felhasználói elvárásokat.

Korábban jogosan felróható volt az AMD termékek számára, hogy melegedési problémákkal küzdöttek, viszont a gyártó ezeket az akadályokat az elmúlt években sikeresen elhárította és hatékonyan veszi fel a versenyt az Intel termékekkel.

Természetesen, ha ragaszkodnál az Intelhez, erre is biztosítunk lehetőséget, gépösszerakónkban bármikor kedvedre módosíthatod a szimpatikus konfigurációinkat, vagy akár teljesen egyedit is összeállíthatsz.

amd-ryzen-cpu-5250769_1920.jpg


Miért mi, és mit ajánlunk?

Mivel több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek kollégáink ezen a szakterületen, így mindig alapos gondossággal válogatjuk össze azokat az eszközöket, amelyeket ügyfeleinknek ajánlunk. 

Folyamatosan követjük a piaci trendeket, a technológia fejlődését, képben vagyunk azzal is, hogy milyen játékok kerülnek a piacra és azzal is, hogy a digitális tervezéshez milyen eszközökre van szükséged.

Az, hogy mit ajánlunk, nagyban múlik azon, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie a kiválasztott eszköznek.

Gamer konfigurációink között egészen biztos, hogy megtalálod az elvárásaidnak megfelelő gépet. Itt a kezdő játékostól, a maximalista gamerekig mindenkinek nyújtunk megoldásokat.

Ezen kívül azoknak a felhasználóknak, akik számára az alkotás és tartalomkészítés a fontos, bátran ajánljuk Creator konfigurációinkat. Ezekkel a a professzionális eszközökkel, már csak a fantáziád szabhat határt a kreativitásodnak.

Nyilvánvalóan az erő növekedésével az árak is eltérőek lehetnek, ezért is fontos a pontos igénymeghatározás.

Ami továbbá mellettünk szól az az, hogy minden általunk épített gépet az összeállítást követően letesztelünk, így téged már csak egy gombnyomás választ majd el attól, hogy megvalósítsd mindazt, amit szeretnél.

gaming-pc-7737628_1280.jpg

Nem ezekre a területekre keresel PC-t? 

Érthető, hogy ha vállalati környezetből érkezel nem ezekre a megoldásokra van szükséged. Semmi gond, természetesen ebben az esetben is tudunk neked segíteni! 

Mivel vállalkozások számára is nyújtunk prémium megoldásokat, írj nekünk nyugodtan egy üzenetet és kollégáink segítenek a számodra megfelelő konfigurációk kialakításában.

Továbbra is bizonytalan vagy a választásban?

Ne aggódj, segítünk a választásban akkor is, ha ebben a cikkben nem találtál olyan lehetőséget, ami számodra megfelelő lehet. 

Hiszünk abban, hogy mindenki számára meg tudjuk találni azt a konfigurációt, amivel elégedetten tud a Stellar Machines csapatára gondolni a későbbiekben is.

Írj nekünk egy üzenetet, ha segítségre van szükséged és rövid időn belül megtaláljuk a számodra tökéletes megoldást.

Felhasználóink által választott legnépszerűbb konfigurációink

Korábbi elégedett vásárlóink által az alábbi összeállításaink nyerték el legjobban megrendelőink tetszését, ha számodra is szimpatikus lehetnek, akár azonnal kosárba is teheted őket.

A Stellar Gamer közösség kedvence:

A Stellar Creator közösség kedvence:

Vásárlóink véleményei

"Mindenben segítettek és szuper gépem lett!"

"Nagyon elégedett vagyok a Stellar Machines PC-vel. A gép kiválasztásában maximálisan segítőkész volt a kapcsolattartó. A kérésem szerinti alkatrészek kompatibilitásnak utána jártak, elmondták mindennek az előnyét hátrányát. Plusz apró dolgokkal segítettek a számomra ideális konfig létrehozatalában. A gépet teljesen készen adták át, telepített operációs rendszerrel. Az átadásál is számos hasznos infóval láttak el. Lényegében csak a hálózathoz kellett csatlakoztatni a PC-t, valamint a monitort kellett a géppel összekötnöm és azóta szuperül működik minden. "