# Események

Gamescom - Nézzük az idei kínálatot!

Vissza a blogra
@Kölly László | 1 hónapja

Hamarosan kezdetét veszi a 2024-es Gamescom. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a rendezvényről.

Mi is az a Gamescom?

A Gamescom egy olyan évente megrendezésre kerülő esemény, amelyen a gaming iparág szereplői és a hozzá kapcsolódó partnerek vesznek részt. Először 2009-ben került megrendezésre, évente egy alkalommal tartják meg, és a különböző gaming események között az egyik legmeghatározóbb az iparágban.

A rendezvénynek a németországi Köln ad otthont minden évben, és elsődlegesen játékkiadók, újságírók és további látogatók vesznek részt rajta. 

Idén augusztus 20 és 25 között kerül megrendezésre az esemény és az érdeklődők számára rengeteg lehetőséget nyújt a programsorozat.

Milyen programokkal találkozhatunk?

Az expo területén rengeteg kiállító található meg, akik általában újdonságokkal készülnek a látogatók számára.

Ezen kívül több különböző sajtókonferencia, játékbemutató, előadás, e-sport verseny, cosplay verseny és sok más olyan program érhető el, amelyek között a látogatók megtalálhatják a számukra szimpatikus lehetőségeket.

Fontos leszögezni, hogy a rendezvény a helyszínen nem ingyenes, viszont a kiemelt eseményeket online is közvetítik majd, amelyek ingyenesen is elérhetők. Ezeket a Gamescom Twitch vagy YouTube csatornáján tudod követni élőben és visszanézhető formában is.

Gamescom Award

Az elmúlt évtizedben a rendezvény annyira meghatározó lett mind a felhasználók, mind pedig a kiadók számára, hogy a szervezők létrehozták a Gamescom Award rendezvényt is, ahol a játékok különböző kategóriákban kerülnek megmérettetésre.

A díjakat 16 kategóriára lebontva adják át majd a nyerteseknek, akiket egy nemzetközi, független, nagyrészt újságírókból és további iparági szakemberekből álló zsűri választ ki.

Az értékelés során figyelembe veszik a pályázatra beküldött játékok grafikai megjelenését, a játékmenetet, a hangokkal kapcsolatos megoldásokat, az innovációs fejlődést, hogy mennyire szórakoztató és, hogy milyen technológiai fejlődés található meg bennük.

A kategóriák jól elszeparáltak, több szempontot figyelembe vesznek, például az “Arts” csoportban főként a vizuális és audio vagy játék mechanikai elemeket díjazzák:

  • Legjobb vizuális megjelenés
  • Legjobb hangzás
  • Legjobb játékmenet
  • Leg epikusabb játék

Ezen kívül elkülönítve díjazzák platformonként is a játékokat, így elkülönül a kifejezetten PC kategória, a legjobb Playstation és legjobb Xbox játékok kategóriája is.

Kiállítók a Gamescomon

Mivel az esemény már olyan, mint egy fesztivál, a kiadók közül sokan az ilyen programokra időzítik a nagyobb bejelentéseik, illetve a bizonyos gameplayek bemutatását is a látogatók számára.

Az online streamelt események egyre nagyobb nézőszámot érnek el évente, így megfelelő alkalom a kiállítóknak arra, hogy a nagy bejelentéseiket ezeken az kiemelt napokon hozzák nyilvánosságra.

Az idei Gamescom esetményen összesen 610 kiállító partner vesz majd részt.

A teljesség igénye nélkül pár kiemelt partner akivel találkozhatsz akár az online közvetítések során is:

  • Bandai Namco
  • Microsoft
  • Ubisoft
  • Take-Two / 2K
  • Mooneye Studio

A helyszínen továbbá rengeteg indie stúdió és egyéb gyártó is képviseli magát, többek közt a Samsung és az Asus is részt vesz majd az eseményen. A teljes kiállítók listáját a Gamescom oldalán tekintheted meg.

gamescom_23_033_018.jpg

Várható játék bejelentések és újdonságok

A bemutató események több napra elosztottan, több panelban kerülnek majd megrendezésre, így érdemes követni a program naptárat.

A Microsoft például több mint 60 játék bemutatására készül, amelyben nyilván több indie cím szerepel majd, de emellett kapunk majd információt az új Starfield kiegészítőről, az Indiana Jones játékről, de szó lesz majd az Age of Mithologyról és az új World of Warcraft kiegészítőről is.

A Bandai Namco paneljában a Little Nightmares 3, az ősszel érkező Dragon Ball: Sparkling! ZERO és az Unknown 9 Awakening is helyet kap majd.

Ezen felül, hogy csak párat említsünk a további címek közül:

  • Starfield: Shattered Space
  • Microsoft Flight Simulator 2024
  • Forza Horizon 5 kiegészítő
  • Disney Epic Mickey: Rebrushed
  • Gothic Remake
  • Avowed
  • Diablo 4: Vessel of Hatred

Ezeken felül biztos, hogy készülnek még további meglepetésekkel így érdemes lesz követni az eseményeket. Az online eseménysorozat megnyitója augusztus 20.-án 20:00-kor veszi kezdetét az Opening Night Live eseménnyel, a következő napokon pedig folyamatosan lesznek majd programok. A további eseményeket ide kattintva érheted el.

gamescom_23_004_054.jpg

Képek forrása: Gamescom

Felkészülnél a játékok érkezésére, de nincs hozzá elég erős géped?

Semmi gond, ebben is tudunk neked segíteni! 

Az alábbi konfigurációinkban biztosan nem fogsz csalódni, ha a teljesítmény kérdés kerül a fókuszba!

Vásárlóink véleményei

"Mindenben segítettek és szuper gépem lett!"

"Nagyon elégedett vagyok a Stellar Machines PC-vel. A gép kiválasztásában maximálisan segítőkész volt a kapcsolattartó. A kérésem szerinti alkatrészek kompatibilitásnak utána jártak, elmondták mindennek az előnyét hátrányát. Plusz apró dolgokkal segítettek a számomra ideális konfig létrehozatalában. A gépet teljesen készen adták át, telepített operációs rendszerrel. Az átadásál is számos hasznos infóval láttak el. Lényegében csak a hálózathoz kellett csatlakoztatni a PC-t, valamint a monitort kellett a géppel összekötnöm és azóta szuperül működik minden. "