# Gaming

Call of Duty: Black Ops 6 - Újra hív a kötelesség

Vissza a blogra
@Kölly László | 1 hónapja

Októberben érkezik a legnépszerűbb shooter újabb fejezete, mutatjuk mit tudunk róla eddig!

Az elmúlt években már megszokottá vált, hogy az őszi időszakban kapunk egy új Call of Duty fejezetet. Idén sincs ez másként, a sorozat legújabb szériája a Black Ops 6 nevet viseli, és októberben ismét fejest ugorhatunk a népszerű FPS shooter világába.

A történetről

Mint már a korábbi szivárgások, majd a hivatalos bejelentés is megerősítette, folytatódik a Black Ops sorozat, ami a kampányt tekintve a Cold War eseményeit követő történetszálat viszi tovább. A jelenlegi információk szerint az 1990-es évekbe utazunk vissza, és az öbölháború jelenti majd a cselekmények helyszínét.

Számíthatunk itt kormányzati összefüggésekre, összeesküvésekre és egyéb olyan történet elemekre, amelyek izgalmassá tehetik a játék kampány részét.

 

Kampány és multiplayer tartalom

Köztudott, hogy a Call of Duty játékok fejlesztését minden évben más más fejlesztőcsapat végzi. Az idei részért a Treyarch és a Raven fejlesztőcsapat a felelős.

Kampány szinten nem érdemes hosszú játékmenetre számítani, a korábbi példák alapján 3-4 óra alatt végig lehet vinni a történeteket általában. A 6-7 órás játékmenet már soknak számít az utóbbi időkben.

Az viszont kijelenthető, hogy ezeket a játékokat általánosan nem a kampány miatt játsszuk, már évek óta.

A multiplayer tartalmak, a közösségi élmény és a szórakozás közelebb hozza a gamereket, közösségeket kovácsol a mindennapokban.

Mivel rengeteg olyan elérhető játékmód van, ami a felhasználók számára elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Sok kritika éri a fejlesztőket, hogy a különböző operátor skinek csorbítják a játék megítélését. Bizonyos döntésekkel én sem értek mindig egyet, viszont vannak olyan tartalmak, amik kicsit egyedibbé tehetik a játékunkat.

A multiplayer játékmódok között megtalálhatod a klasszikus Team Deathmatch, Hardpoint, Domination, Capture The Flag és Search & Destroy meccseket és sok mást is.

Ezen kívül a Hardcore játékmód teszi kicsit izgalmasabbá ezeket olyan formában, hogy akár egy golyó által is könnyen a spawn pointon találhatod magad újra.

Természetesen az olyan játékmódok sem maradhatnak ki, amik a komolyabb odafigyelést igénylő Ranked módot tartalmazzák. Itt már azért jelentősen számít a tapasztalat a játékban, természetesen ha valaki nem csalással szeretne a TOP250-be jutni.

Movement fejlődés

Az előző három részhez képest túl nagy grafikai fejlődésre nem kell számítanunk, mivel ugyanarra a motorra épül a játék, viszont a megjelenés eddig sem volt rossz, ezt be kell látni.

A mozgás avagy movement viszont egy olyan pontja a játéknak, ami rendkívül sokat számít, kifejezetten a multiplayer meccsek során. Az, hogy ezt miként tudják használni, kihasználni a felhasználók, az már egyéni kompetencia kérdése, de alapvetően mindig tapasztalhatunk benne változást.

Az idei részben több olyan mozgáselem is megújul, ami jelentős változást hozhat a játékmenetbe.

Erre vonatkozóan csupán pár példa, az oldalazás, az automatikus akadály átugrás, vagy akár az ugrás közbeni hátra fordulás, miközben a földre érkezünk. 

Ezt a mozgást először az Xbox Showcase 2024 eventen láthattuk, amit most az IGN videójában meg is nézhetsz ide kattintva:

Biztos, hogy gamechanger lesz, hogy ennyi lehetőség közül választhatunk a mozgás terén, így érdemes majd akár az Open Beta időszakban kipróbálni a játékot.

Carry forward, azaz mit viszünk tovább?

Felmerülhet többekben, hogy rendben, új játék, de mi lesz azokkal a tartalmakkal amiket az előző két játékban megszereztünk?

Némiképp jó és némiképp kevésbé jó hírek vannak ezzel kapcsolatban. A jelenlegi információk alapján az előző évhez hasonlóan a megvásárolt kiegészítő tartalmakat tovább vihetjük majd az új játékba de… sajnos a Modern Warfare II és III-ban vásárolt tartalmakat a multiplayer részben nem tudjuk majd használni.

A továbbvitt operátor skinek és egyéb megvásárolt tartalmak elérhetők lesznek továbbra is a Warzone játékmódokban, a Black Ops 6 sima multiplayer részében viszont nem. 

Újra jönnek a zombik!

A 2022-es Modern Warfare II-ben debütált a mai napig népszerű DMZ játékmód, ami egy extraction operation játékmódot takart. Küldetéseket kellett végrehajtani, majd a megszerzett loottal kimenekülni egy helikopterrel a pályáról, úgy, hogy a további playerek ne tegyenek el minket láb alól, míg ki nem érünk a pályáról.

Ennek mintájára a tavalyi Modern Warfare III-ban elkészült a Zombie mód azaz az MWZ, ami az elején még izgalmas volt, majd a küldetések befejezését követően kicsit ellaposodott és folyamatosan vesztette el a játékosbázist.

Ettől függetlenül a mód nem számít újdonságnak a játék történetében, mert a korábbi részekben erre voltak már játékmódok kialakítva.

A Black Ops 6-ban ismét visszatér a játékmód, várhatóan itt is open world területet kapunk, tehát nem lesz megkötve a kezünk, hogy csak balra vagy jobbra mehetünk a játékban.

Bízzunk benne, hogy ebben a játékban, tanulva az előző hibáiból további tartalmakkal töltik meg majd a következő fejezetet.

Az előzetese már elérhető, így ha kíváncsi vagy rá itt tudod megnézni:

Nézzük, hogy alakul a menetrend

A játék megjelenése október 25.-én várható PC-re és konzolokra egyaránt. Crossplay és cross platform támogatással érkezik, így manapság már nem számít a baráti társaság milyen eszközön játszik. Teljesítmény tekintetében igen, viszont azt egy másik alkalommal vesézzük majd ki.

A megjelenés előtt mindenkinek lesz lehetősége kipróbálni a játékot. A korai hozzáféréssel rendelkezők azaz az előrendelők már augusztus 30. és szeptember 4. között megkezdhetik a próbát, és hozzájuk csatlakozhat bárki szeptember 6. és 9 között. 

Ezen kívül, a Zombies játékmód is kap egy nyílt tesztidőszakot, ami az előrendelők számára október 4. - 7. között lesz elérhető , és ezt követően október 11. -től 14.-ig mindenki szabadon kipróbálhatja a zombivadászatot.

Egy próbát mindenképp megér a játék, és külön jó hír az, hogy a megfelelő Microsoft GamePass előfizetéssel már a megjelenés napján játszhatják a teljes játékot az előfizetők. A Gamepass Ultimate előfizetéssel rendelkező felhasználók például előrendelői hozzáféréssel rendelkeznek, így már a korai tesztidőszakokban is részt vehetnek.

Befutott a hivatalos gépigény is

Te előkészültél már a játék megjelenésére? Biztos, hogy elfut a gépeden?

Minimum követelmények:

  • CPU: Intel Core i5-6600 vagy AMD Ryzen 5 1400
  • RAM: 8 GB
  • GPU: NVIDIA® GeForce® GTX 960 / GTX 1650 vagy AMD™ Radeon RX 470
  • OS: Windows® 10 64 Bit
  • Háttértár: SSD with 149 GB szabad területtel induláskor (78 GB ha a COD HQ és a Warzone már telepítve van)

A minimális követelményeknek a Luna konfigurációnk is megfelel már:

 

Ajánlott követelmények:

  • CPU: Intel Core i7-6700K or AMD Ryzen 5 1600X
  • RAM: 16 GB
  • GPU: NVIDIA® GeForce® GTX 1080Ti / RTX 3060 vagy AMD™ Radeon RX 6600XT, vagy Intel® Arc™ A770
  • OS: Windows® 10 64 Bit vagy Windows® 11 64 Bit
  • Háttértár: SSD with 149 GB szabad területtel induláskor (78 GB ha a COD HQ és a Warzone már telepítve van)

Az ajánlott követelményeket a Callisto konfigurációnkkal is elérheted már:

 

Természetesen, mivel a Call of Dutyról van szó, megjelenés szempontjából, határ csak a csillagos ég lehet teljesítmény szempontjából, így ha még jobb teljesítményre vágynál az Oberon konfigurációnk sem okozhat csalódást:

 

Abban az esetben, ha egy minőségi konfigra váltanál, de nincs kedved beleásni magad a kompatibilitási részletekbe, válogass kedvedre előre összeállított gamer konfigjaink között és találd meg számodra a megfelelőt!

Vásárlóink véleményei

"Mindenben segítettek és szuper gépem lett!"

"Nagyon elégedett vagyok a Stellar Machines PC-vel. A gép kiválasztásában maximálisan segítőkész volt a kapcsolattartó. A kérésem szerinti alkatrészek kompatibilitásnak utána jártak, elmondták mindennek az előnyét hátrányát. Plusz apró dolgokkal segítettek a számomra ideális konfig létrehozatalában. A gépet teljesen készen adták át, telepített operációs rendszerrel. Az átadásál is számos hasznos infóval láttak el. Lényegében csak a hálózathoz kellett csatlakoztatni a PC-t, valamint a monitort kellett a géppel összekötnöm és azóta szuperül működik minden. "